Instituut Heilig Hart

In de week van 10 tot 14 november 2014 werd er in onze school gewerkt rond 'Respect'.

 

Op 3 november zijn de leerlingen van het 1ste jaar tijdens de les PO met de voorbereidingen voor deze projectweek gestart:

Zij maakten ‘geluksdruppels’ in de kleuren van de regenboog.  Hiermee benadrukken zij dat iedereen verschillend is, maar samen vormen we één geheel.  Als we elkaar pesten omdat we anders zijn verbreken we de eenheid, maken we het mooie geheel kapot.  Iedereen is verschillend en het is juist de kunst om met elkaars verscheidenheid te kunnen leven, want we hebben elkaar nodig, samen bouwen we aan een school en maatschappij waar het goed is om met vrienden te leren, leven en gelukkig te zijn.  Als een kleur ontbreekt of niet mee mag doen is onze geluksdruppel onvolledig en missen we iets en richten niet alleen schade aan degene die gepest wordt maar ook aan ons zelf.

 

In de week van 10 tot 14 november worden er op de vestiging van de 2de en 3de graad enkele kleine activiteiten georganiseerd:

Elke leerling krijgt twee kleurkaarten - ontworpen door onze leerlingen van het vijfde en zesde jaar - met achteraan ruimte om te schrijven over een mooi moment dat ze samen meemaakten. Het is de bedoeling deze kaarten ingekleurd aan elkaar te schenken als teken van respect: één aan een goede vriend of vriendin en één aan iemand die ze minder goed kennen maar wel respect voor hebben.
Op vrijdag 14 november 2014 gebruiken we tijdens de middagpauze tussen 12.20u en 12.50u een eerste keer onze stille ruimte wonder het thema ‘Rustige Herfst’. Dit proefproject loopt over de volgende drie vrijdagmiddagen om leerlingen op vrije basis de kans te geven tussen de middag even uit de drukte te ontsnappen en tot rust te komen. We gaan daar niet  zomaar zitten stil zijn, leerlingen mogen er ook een boek lezen, puzzelen, schrijven. Verder worden er ook verschillende thema’s aangeboden.

 

In de week van 17 november worden de geluksdruppels en enkele werkjes van de leerlingen van 2de en 3de graad in de Boom van Respect gehangen. Verder ontertekenen we ook het grote anti-pestcharter waar de handtekeningen van iedereen van onze school op verzameld worden. Dit charter krijgt nadien zijn plek op beide vestigingen van de school.

 

 

Dit project onder leiding van Mevr. Marien trok ook de aandacht van de pers. In Gazet van Antwerpen van 18 november verscheen een leuk artikel. Je kunt het bekijken op de website van Gazet van Antwerpen.